S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.


02. 12. 2016

Polévka z listového špenátu

150g čerstvého špenátu

8 listů medvědího česneku

1 střední cibule

8 dl kuřecího vývaru

2 dl smetany s vysokým obsahem tuku

5 cl panenského olivového oleje

60 g másla

 

---------------------------------------------------------------

Postup přípravy:

Cibuli očistíme, nadrobno nasekáme a v rozehřátém oleji , spolu s máslem zesklovatíme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a o 1/3 svaříme. Přidáme propraný, osušený listový špenát, medvědí česnek, který 3 minuty zlehka provaříme. Pomocí mixéru rozmixujeme hladkou krémovou polévku. Nepasírujeme.

Vychlazenou smetanu nalijeme do menší misky a vyšleháme v tuhou šlehačku, kterou opatrně vmícháme do krémové polévky.Dochutíme dle potřeby solí, pepřem, špetkou cukru. Polévky by měla být lahodná.

 

Na vaření použijte hrnec se speciálním nepřilnavým povrchem, který je vhodný i na indukci pod kódem LT1004.